Mobila betalningar – betala med din smartklocka

Få tillgång till dina kort var som helst i världen via din smartklocka!

Mobila betalningar ökar och har blivit ett populärt alternativ till att betala kontant eller med kort. Betalningar kan redan göras med de flesta mobiltelefoner men nu även med smartklockor. Allt som krävs är en NFC-anslutning. Jämfört med traditionella betalningsmetoder är transaktionerna snabbare, och på grund av den ökade säkerheten och flera lager kryptering kan de också anses vara säkrare.

Man behöver inte konfigurera separata betalningskonton – du kan enkelt koppla ditt kompatibla kredit- eller betalkort till din önskade mobilbetalningsleverantör. Leverantörer omfattar för närvarande Apple, Google, Samsung, Garmin och Fitbit. Många av dessa leverantörer erbjuder omfattande funktioner som syftar till att inte bara ersätta fysiska kort utan hela din plånbok, från resedokument till lojalitetskort.

Varför ska jag betala med min smartklocka?

Betalning via en smartklocka är framförallt enkelt. Med din enhet på handleden, redo att användas när du behöver den, kan transaktionerna genomföras på ett ögonblick. Du behöver inte gräva i din plånbok och börja bläddra bland kort.

Dessutom har smartklockor en mängd kraftfulla säkerhetsfunktioner för att skydda enheten mot missbruk. Mobila betalningsmedier är token-baserade för att säkerställa att ditt kortnummer inte sparas på en server eller delas med säljaren. De flesta märken bland smartklockor uppmanar dig även att skapa ett lösenord, om du inte redan har gjort det – det förhindrar utomstående från att använda betalningsfunktionen om enheten råkar hamna i fel händer. För att göra det enklare måste du bara ange koden en gång, varje gång du sätter på dig klockan.

Smartklockor, som mobiltelefoner, använder den kontaktfria betalningsfunktionen i betalterminalerna. Till skillnad från kort påverkas dock inte mobila betalningar av gränser för små utbetalningar. Det innebär att betalningar med din smartklocka helt kan eliminera behovet av fysiska kredit- och betalkort.